Oudervereniging

De oudervereniging houdt zich bezig met activiteiten binnen en rondom de school. Enkele voorbeelden zijn de vieringen van Kerst en Sinterklaas, de organisatie van de Palmpasen-optocht, de organisatie van de wandelvierdaagse.

http://www.obscommissarisgaarlandt.nl/userfiles/afb-basis/Schoolpleinkids2010-e.jpgDe gemeente Meppel betaalde in het verleden de ouderverenigingen in Nijeveen voor het organiseren en ophalen van het oud-papier. De opbrengst werd gebruikt om nieuwe zaken aan te schaffen die bijdragen tot een prettig leer- en werkklimaat op de school, zoals speeltoestellen en digitale borden.

Naast de operationele kant kan de oudervereniging ook adviseren betreffende zaken die betrekking hebben op het welzijn van kinderen en ouders.

Het bestuur van de oudervereniging bestaat uit een 15 ouders aangevuld met twee leden van het personeel (onder- en bovenbouw) en een lid van de directie. Momenteel bestaat de oudervereniging uit:
Veerle Jonker (voorzitter), Edwin Wijermars (penningmeester), Esther Hulzebosch (secretaris), André Sok, Lucas Schiphorst, Gina Seinen, Nicolle Jacobs, Agnes Thieme, Arina Langhout, Gemma Berlijn en Harriët van der Waals.
Namens het team zitten Roelanda Bartelds en Johan Pekel (directie) in deze vereniging.
De zittingsperiode van de leden van de oudervereniging is drie jaar.